Yaşam

Yazarlığın ve Gazeteciliğin Serüveni Konuşuldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Me Too For Art projesinde eğitim atölyeleri devam ediyor. Alanında uzmanların ağırlandığı atölyelerde son olarak şair-yazar Abdurrahim Ali Ural ve yazar Selahattin Yusuf ağırlandı. İzmit Tarihi Gar binasında gerçekleştirilen atölye çalışmasında yazarlar, öğrencilerle Yazarlığın ve Gazeteciliğin Serüvenini konu alan söyleşiler yaptı. Öğrenciler yazarların kitapları hakkında sorular sorarak merak ettiklerini öğrendiler.

   

“OKUMAK GENÇLENDİRİR”

Şair ve yazar Abdurrahim Ali Ural, Ben Sanat İçin Projesi Edebiyat Eğitimi Atölyesi’nde gerçekleşen etkinlikte öğrencilerle buluştu. Katılımcılarla kitaplar hakkında sohbet eden Ural, kitaplarını okuyanların bir anlam ifade etmesini istediğini söyledi. Ural, “Kitapların her biri bir ada ama hepsi bir takımada. Kitapları okuduğunuzda, aralarında bağlantılar kurarız. Kitaplara notlar alın, üzerlerine yazın. Yani dokunmak zorundasın. Kitaplığım benim için değerli çünkü kitaplara dokunuyor.” Öğrencilerin ağır sorularını yanıtlayan yazar, “Okumak ve yazmak insanı gençleştiriyor. Genç kalmak istiyorsan, oku ve yaz. Yazmak üzerine bir kitap yazıyorum. Ne zaman istersen gelirim” şeklinde konuştu.

 

“ANNE ÖLDÜĞÜNDE EVE SIRTINDA GİDİYOR”

Eğitim atölyelerinin bir diğer konuğu ise yazar Selahattin Yusuf oldu. Selahattin Yusuf, farklı engelli öğrencilerle yaptığı söyleşide Eve Dönemezsin kitabını ve yazma serüvenini anlattı. Yusuf, 1980’lerin taşrasında fakir bir çocuğun okuma yazma tutkusunun geçtiği kitapta herkesin kendisinden izler bulacağını belirtti. Öğrencilerden Çağlar Kara’ya yazarın kitabının adının neden “Eve Dönemezsin” diye sorulduğunda Yusuf şu sözleri söyledi; “Zorlu taşra hayatının tüm yükünü küçük omuzlarında taşıyan isimsiz bir çocuğun yaşam mücadelesini yazdım. Ana karakter olan çocuğun annesi yıllar önce vefat etmiş ve mücadelesi ağırlaşmıştır. Anne öldüğünde evi sırtında taşır düşüncesiyle kitaba bu ismi verdim.”

 

SANAT PROJESİ İÇİN VARIM

“Sanata Varım” projesi 16-29 yaş arası engelli bireylerin görsel sanatlar, klasik el sanatları, edebiyat, sinema, tiyatro, müzik ve dijital alanlarda eğitim almalarını sağlayacak 2 aşamalı bir süreçtir. medya, bu eğitimler sonucunda üretecekleri eserleri kültür endüstrisi çalışmalarına dönüştürüyorlar. proje. İlk faz alanlarla ilgili eğitimleri kapsarken, ikinci faz eğitimler sonucunda ortaya çıkacak somut çıktıların sergileneceği festivali kapsıyor. Proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmektedir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

sahinbey-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu