Haber

Talas Belediye Meclisi Eylül Gündemini Kararlaştırdı

Talas Belediye Meclisi Eylül ayı gündeminde 25 maddeyi karara bağladı. Toplantıda konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas’ta çok değerli bir imar çalışması yapıldığını belirterek, “Endürlük, Akçakaya ve Başakpınar mahalleleri 2040 yılı için planlandı. Biz zaten 2040 yılı planlamasının rahatlığı ve huzuru içerisindeyiz. ” söz konusu.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın başkanlığında meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Planlama ve Proje Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Emlak Kamulaştırma Müdürlüğü, Teknik İşler Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ile ilgili konuları içeren çeşitli heyet raporları ve gündem maddeleri sunuldu. ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kararlaştırıldı. Toplantının açılışında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, mecliste alınan kararların Talas ve Kayseri’ye hayırlı olmasını diledi.

76 HEKTARLIK KALKINMA ÇALIŞMASI

Konuşmasında imar konusunda değerli çalışmalar yürütüldüğüne dikkat çeken Önder Yalçın, “Endürlük ve Akçaya mahallelerinin sonu dediğimizde 76 hektarı kapsayan çok kıymetli bir imar çalışması. Talas’ta en büyük imar çalışmaları tamamlandı. Böylece o bölgedeki kaçak yapılaşmanın da önüne geçildi.” Bunun önüne geçilir ve imar beklentisi gerçekleşir. Hem Talas Belediyesi’ne, hem de Büyükşehir Belediyesi’ne emeklerinden dolayı, ayrıca imar ve bayındırlık kurulundaki arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bir şehrin geleceği imar planıyla belirlenir. Bu kadar detaylı bir imar planı hazırlandığında şehrin geleceği de garanti altına alınmış olur. Endürlük “, Akçakaya ve Başakpınar mahalleleri de 2040 yılı için planlandı. Biz zaten 2040 yılı için plan yapmanın rahatlığı ve huzuru içerisindeyiz.” dedi.

Meclis oturumunda, Kiçiköy, Han, Harman, Tablakaya ve Yukarı Mahalle sınırlarında yer alan kentsel sit alanı için “Kentsel Sit Alanı ve Çevresi Savunma Hedefli İmar Planı Revizyonu” analiz bilgilerine ilişkin raporlar görüşüldü.

Ayrıca Endürlük ve Akçakaya mahallelerinde revizyon nazım imar planına ilişkin gündem maddesi görüşüldü ve karara bağlandı. Alınan kararla Endürlük ve Akçakaya revizyon imar planı yürürlüğe girdi. – KAYSERİ

arhavihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu