Haber

Şehrin Anahtarı New Jersey’deki Türk Vatandaşlarına Hediye Edildi

YENİ ABD’nin New Jersey eyaletinde ilk kez bir Türk vatandaşına yaşadığı şehrin anahtarı verildi.

Kentin anahtarı, Türk nüfusunun en fazla olduğu New Jersey Paterson’da yaşayan işadamı Hüseyin Bayram’a Belediye Başkanı Andre Sayegh tarafından takdim edildi.

Sayegh, Bayram’a yaşadığı şehre yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederken, Paterson Belediyesi’nde düzenlenen resmi törene ABD Kongre Üyesi Bill Pascrell, Jr., Paterson Şehir Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşu yöneticileri de hazır bulundu.

Kentin basın açıklamasında, “Seçkin bir toplum lideri ve Toros restoranlarının sahibi olan Hüseyin Bayram’ı şehrin anahtarıyla onurlandırıyoruz. Bu prestijli ödül, Bayram’ın girişimci çabaları ve hayırseverliğe olan sarsılmaz bağlılığıyla topluma yaptığı olağanüstü katkıları takdir ediyor.” dedi. ifadelere yer verildi.

Açıklamada, Türk girişimcinin özellikle Kovid-19 salgını döneminde 10 binden fazla ihtiyaç sahibi kişiye gıda bağışında bulunduğu, ayrıca New York’ta bazı hastane çalışanlarına da gıda yardımı yaptığı ve acil durum ekiplerine maske ve eldiven dağıttığı vurgulandı. .

New Jersey’de ilk kez bir Türk bu ödülü aldı

ABD’de eyalet yönetimine bağlı şehir yönetimleri, güven kazanmış, topluma faydalı faaliyetlerde yer almış ve üstün başarı elde etmiş bireyleri yılda bir kez “şehrin anahtarı” ile ödüllendiriyor.

Hüseyin Bayram, bu sembolik ödülü New Jersey’de hem eyalet çapında hem de Paterson şehrinde alan ilk Türk vatandaşı oldu.

Yaklaşık 160 bin nüfusa sahip Paterson şehrinde daha önce bu ödülü alanlar arasında New York Giants oyuncusu Victor Cruz (2012), Paterson doğumlu rap sanatçısı Fetty Wap (2015), ABD Senatörü Cory Booker (2018) ve eğitimci Felisa Van Liew (2022). 4 kişi var.

Yıllar önce Giresun’dan ABD’ye gelen ve aile şirketi olarak başladığı işin şubelerini açan Hüseyin Bayram, Türk-Amerikan toplumunun aktif üyeleri arasında yer alıyor.

Bayram aynı zamanda yaklaşık 150 bin nüfusuyla Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük Türk topluluğunu oluşturan Türk Amerikan Giresun Teşkilatı’nın başkanlığını da yürütüyor.

Aynı zamanda Paterson’un eski Belediye Başkanı Jane Williams-Warren’ın da yardımcılığını yapan Bayram, Türk toplumunun ABD’de yerel siyasette yer alan ender mensuplarından biri.

habersalipazari.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu