Haber

Roma, Mourinho’nun yerine geçecek efsane ismi açıkladı

AS Roma, teknik direktörlük görevine kulüp efsanesi Daniele De Rossi’yi atadığını açıkladı.

İtalyan kulübünden yapılan açıklamada, Daniele De Rossi’nin bugün itibarıyla teknik direktörlük görevini üstlendiği ve cumartesi günü Olimpico’da oynanacak Verona maçında yedek kulübesinde yer alacağı açıklandı.

Kulüp sahibi Dan Friedkin, “AS Roma’nın teknik sorumluluğunu Daniele De Rossi’ye devredebildiğimiz için çok mutluyuz çünkü onun her zaman onu farklı kılan liderliğinin ve hırsının, sezonun sonuna kadar takımın hedeflerine ulaşmasında etkili olacağına inanıyoruz. Daniele’i kulüple birleştiren kopmaz bağın olduğunu biliyorduk ama bu zorluk önümüzdeki aylar için geçerli.” “Okumayı hızlı bir şekilde kabul etmesindeki coşku, oyunculara rehberlik etme ve bu kulübün değerlerinin gururlu bir temsilcisi olma becerisine bizi daha da ikna etti. Evinize hoş geldiniz Daniele”söz konusu.

“Duygularım anlatılamaz”

Daniele de Rossi duygularını şu sözlerle dile getirdi:

Friedkin ailesine, Roma’nın koçu olma sorumluluğunu bana emanet ettikleri için teşekkür etmek istiyorum: Kendi adıma, bizi bekleyen zorluklarla yüzleşmek için antrenmandan, fedakarlıktan ve içimdeki her şeyi verme ihtiyacından başka yol bilmiyorum. şimdi sezon sonuna kadar. Roma’ya duyduğum his tarif edilemez, Roma’nın benim için ne anlama geldiğini herkes biliyor ama hepimizi bekleyen işler var. Zamanımız yok, başka seçeneğimiz yok: Rekabetçi olmak, hedeflerimiz için savaşmak ve onlara ulaşmaya çalışmak, ekibimin ve benim kendimize verdiğimiz tek önceliktir.

Bir Roma efsanesi

Formasıyla 616 maça çıkan ve kaptanlık yapan Daniele De Rossi, kulüp tarihinde en çok forma giyen ikinci oyuncu oldu.

Roma’da 2 kez İtalya Kupası’nı, 1 kez de İtalya Süper Kupası’nı kazanan Daniele De Rossi, 2021 yılında futbolu bıraktıktan sonra İtalya Milli Takımı’nı çalıştırdı ve koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ve 2020’de oynanan EURO 2020’de şampiyonluk sevinci yaşadı. 2021 yazında.

De Rossi, 11 Ekim 2022’den 14 Şubat 2023’e kadar SPAL teknik menajeri olarak görev yaptı ve 17 maçta 3 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 yenilginin ardından görevden alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu