Haber

Hizbullah üyesi olduğu için hapse atıldı, TRT Kurdi ekranlarında göründü.

Cumhur İttifakı’na katılma kararının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “tamamen yerli ve milli bir yapılanma” dediği HÜDA-PAR ve Hizbullah’ın çıkarları gündemde kalıyor. Kapatılan Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde yargılanan ve Hizbullah üyesi olduğu için ceza alan Abdulkuddüs Yalçın’ın TRT Kürdi’de dini program yaptığı ortaya çıktı.

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre,Abdulkuddüs Yalçın’ın 1992 yılında Diyarbakır’ın Bismil ilçesindeki İhsaniye Camii’nde dine bağlı resmi imam iken Eyüp-Kadir kod adlarını kullandığı belirlendi. Yalçın’ın mahremiyetini ve çıkarlarını sağlamak için fıkıh dersleri verdiği bildirildi. organizasyon için bir temel.

Polis ve savcılık tarafından aranan Yalçın’ın, Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan suikastının failleri Recep Dünuk ve Şener Dünük’e örgütsel siyasi eğitim veren kişinin de olduğu ortaya çıktı. Yalçın’ın Hizbullah’ın en üst düzey yetkilisi Mehmet Beşir Varol’a düzenli olarak rapor verdiği de ifadelerden anlaşıldı. 9 yıl hapis cezasına çarptırılan ve seçme, seçilme ve siyasi haklardan men edilen Yalçın’ın TRT’de program yaptığı ortaya çıktı.

Yalçın, 2019 Ramazan ayı boyunca ekranda “Şafii İlmihali” adı altında “Molla Abdulkuddüs” adıyla dini dersler verdi. Ekranlarda Covid-19 salgını ile ilgili “korona duası” okudu, akşamları canlı programlar yaptı. Yalçın, TRT Kürdi’de yayınlanan “Düşünce Önderleri” programına da konuk oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu