Yaşam

Hamile Olduğunuzu Bilebileceğiniz Erken Gebelik Belirtileri

Hamile olduğunuzdan şüpheleniyorsanız ancak henüz test yaptırmadıysanız, hamile olup olmadığınızı anlamak için birkaç işaret vardır. Bu belirtilere bakarak doktora gidene kadar hamile olup olmadığınız hakkında fikir edinebilirsiniz. Erken gebelik belirtilerini merak ediyorsanız içeriğe hoş geldiniz!

Hamile olup olmadığınızı öğrenmenin birçok yolu vardır. Testlerle veya bir doktora danışarak hamile olup olmadığınızı hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Ancak hamileliğinizi erken öğrenmek istiyorsanız bazı belirtilere dikkat etmeniz yeterli.

Erken gebelik belirtilerini sizler için derledik. ?

Adet gecikmesi hamileliğin en bilinen belirtilerinden biridir. Adet döngünüz düzenliyse ve geç kaldıysanız, bu hamile olduğunuzun bir göstergesi olabilir.

Tabii bu adet döngüsü düzenli olmayanlar için bir işaret değil. Yine gerginlik, hormonlar ya da kilo değişiklikleri de adet gecikmesine neden olabilir. Bu nedenle böyle bir durumla karşılaştığınızda test yapmanızda fayda var.

Gebeliğin erken dönemlerinde memelerde hassasiyet ve büyüme görülebilir. Hormon seviyelerindeki değişiklikler buna neden olur.

Aynı durum adet öncesi de yaşanabilse de gebelikte meme hassasiyeti çok daha şiddetlidir. Hassasiyet dışında gebelikte meme uçlarında ve belirgin damarlarda yoğunlaşma görülebilir.

Yorgunluk hamilelik sırasında sık görülen bir semptomdur. Ancak kendinizi her yorgun hissettiğinizde bu hamile olduğunuz anlamına gelmez.

İlk üç aylık dönemde, hamile kadınlar hormonal değişiklikler ve progesteron seviyelerindeki artış nedeniyle çok yorgun olabilir.

Mide bulantısı, hamileliğin en yaygın belirtilerinden biridir. Özellikle sabah bulantısı hemen hemen her hamile kadının yaşadığı bir durumdur.

Hamileliğin 6. haftasından itibaren başlayan sabah bulantıları 12. haftaya kadar devam edebilir. Hamileden hamileye değişen bu mide bulantıları bazı kadınlarda gün boyu hafif formda görülürken bazılarında ise şiddetli formda görülebilmektedir.

Sabah bulantısını hafifletmek için yapabileceğiniz birkaç şey var. Mide bulantısı için az ve sık öğünler tüketebilirsiniz.

Bu dönemde tuzlu kraker yemek ve bol sıvı tüketmek sizi rahatlatabilir. Fakat mide bulantınız çok şiddetli hale geldiyse mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Gebeliğin erken dönemlerinde rahmin büyümesi sonucu mesaneye baskı uygulanır ve bunun sonucunda gebeler sık ​​idrara çıkabilir. Yine hamilelikte böbreklere giden kan akışı arttıkça idrar üretimi de artar bu da sık idrara çıkmalara neden olur.

Normalden daha fazla idrara çıkmaya başlarsanız, bu hamile olduğunuzu gösterebilir.

Hamilelik sırasında baş dönmesi sık görülür. Hamilelik sırasında hormonal değişiklikler ve kan basıncındaki düşüşlerin bir sonucu olarak baş ağrısı ve baş dönmesi meydana gelebilir.

Hamileliğin ilk dönemlerinde baş ağrısı ve baş dönmesi sık görülse de ilerleyen dönemlerde bu belirtiler azalır. Hamileliğinizin başında bu belirtileri sık sık yaşıyorsanız, yeterince su içerek ve düşük tansiyonu önleyerek belirtileri hafifletebilirsiniz.

Kabızlık ve gaz şikayetleri herkeste görülebilen şikayetler arasındadır. Bu şikayetler hamilelik döneminde de oldukça sık görülür.

Hamilelik sırasında artan progesteron, bağırsak hareketlerini yavaşlatır ve kabızlığa ve gaza neden olabilir. Bu tür dönemlerde lifli besinler tüketerek, bol su içerek ve düzenli spor yaparak bu şikayetlerin önüne geçebilirsiniz.

Hamilelik sırasında ruh hali değişimleri çok yaygındır. Gebelerde hormonal değişiklikler sonucu duygusal dalgalanmalar görülebilir.

Özellikle hamileliğin erken dönemlerinde ani duyu değişiklikleri olur. Öfke ve neşe ortasında ani geçişler hamilelikte sıklıkla görülebilir.

Gebeliğin en yaygın belirtilerinden biri aşermedir.

Hamile kadınların belirli yiyecekleri aşerdiği bilinmektedir. Besin aşermeleri gebeden gebeye farklılık gösterse de bu duruma gebeliğin erken dönemlerinde sıklıkla rastlanır. Aşermeye ek olarak, bazı hamile kadınlar bir tatsızlık hissi de yaşayabilir.

Hamilelik sırasında vücut ısısı yükselebilir. Bu belirti ile karşılaştığınızda hamile olduğunuzu düşünmeniz doğaldır.

Elbette yüksek ateş sadece hamilelik belirtisi değildir. Enfeksiyon gibi sağlık sorunları da ateşe neden olabilir. Bu nedenle her ateşin hamilelik belirtisi olduğunu düşünmek gerçekçi olmayacaktır.

Erken gebelik belirtileri her gebe kadında farklı şekilde ortaya çıkar. Bazen bu belirtilerin hiçbiri görülmeyebilir.

Bu belirtilerden bazılarını yaşıyorsanız ve hamile olduğunuzu düşünüyorsanız test yaptırabilir veya bir doktora danışabilirsiniz.

beysehirajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu